Kahramanmaraş'taki deprem sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri teyakkuza geçerek erzak, personel yardımında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak deprem bölgesine çok sayıda ekibin hareket ettiğini duyurdu. İmamoğlu, "AFAD ile koordine şekilde 2 arama kurtarma aracı ve 200 İtfaiye personelimiz, 1 yemek tırı, Hamidiye Su ve Halk Ekmek tırları deprem bölgesine hareket etti. Toplam 260 personelimiz uçakla bölgeye hareket ediyor. Ayrıca soba, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri de yola çıkmıştır" dedi.

'HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  'Depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzdayız.  İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız. İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi,  AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı.  Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz. Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ DA DUYURDU

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, sosyal medya hesabından “Ekiplerimiz yola çıktılar. Uçakla 2 kurtarma timi, 20 personel, 2 kurtarma aracı önden hareket edecek. K9 kurtarma ekibi, 2 personel, 2 köpek, kurtarma araçları, lojistik araçlar ve 40 kişilik kurtarma ekibimiz de yolda. Allah yardımcımız olsun.” bilgisini paylaştı.

SAKARYA

Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı paylaşımda, "Kahramanmaraş ve birçok şehirde gerçekleşen deprem nedeniyle acil kurtarma ekiplerimizi bölgedeki kardeşlerimize destek olmak için gönderiyoruz. Geçmiş olsun" dedi.

DOĞU İLLERİ DE YARDIMA KOŞTU

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de açılamada bulunarak Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara "geçmiş olsun"' dileklerini ileterek, "Arama kurtarma ve lojistik destek ekiplerimiz deprem bölgesine sevk edilmiş durumda. Rabbim aziz milletimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Kars'ta da AFAD İl Müdürlüğünden 2 araç, 1 şube müdürü ve 5 arama kurtarma personeli Malatya'ya gönderildi.

Polemik Haber