Ekrem İmamoğlu, iki gün önce Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda Sefa-Beylikdüzü-TÜYAP metrosu projesine ve 300 metrobüs alımına yer verilmemesine tepki gösterdi.

'KAMUOYUNUN VİCDANINA SUNARIZ'

İmamoğlu’nun bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP metrosunun yapımı ve 300 metrobüsün alımı için hazırdık. Ancak 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda iki yatırıma da yer verilmedi. Bu ‘takdir’, bulduğumuz finansmanı da kullanılamaz hale getirdi. Bu ‘takdiri’ kamuoyunun vicdanına sunarız.

ÖDENEK AYRILMIŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümetin İzmir’deki Halkapınar-Otogar metrosu için 2023’te 3 bin lira ayırdığını duyurarak sitem etmişti. 2023 Yılı Yatırım Programı’nın kabulüne dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı Resmi Gazete’de yayımlanmış, 8 milyar 136 milyon 791 bin liralık Halkapınar-Otogar Metro projesi için sadece 3 bin liralık ödenek ayrılmıştı. Soyer, sosyal medya hesabından bir anket açarak “Halkapınar-Otogar metrosu için hükümetin 2023’te ayırdığı bütçe ne kadardır?” diye sormuştu. 23 bin 969 oy kullanılan ankette sonuç yüzde 78’le 3 bin lira çıktı. Soyer daha sonra “Hükümetin İzmir yatırım programında Halkapınar-Otogar metrosu için 2023’te ayırdığı miktar geçen yılki gibi yine 3 bin lira , şaka değil” diye yazarak, İzmir’de belediyenin ve hükümetin metro projelerine ayırdığı paraları karşılaştırmıştı.