CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Ekrem İmamoğlu'na "Muhteris, aptal, müteahhit kafalı, şizofren" şeklinde ağır ifadeler kullandığı öne sürülmüştü.

GERGİNLİK SON BULMADI

Bu iddia sonrası beraber katıldıkları "İkinci Yüzyıla Çağrı" organizasyonda Canan Kaftancıoğlu protokolü selamlarken İmamoğlu'nun elini sıkmadan yoluna devam etmişti.

Saraçhane'de düzenlenen toplantıda ise Kaftancıoğlu destek için yanında bulunmuş ancak program sonunda Ekrem İmamoğlu sahnedeki tüm isimlerle tokalaşırken Kaftancıoğlu'na el uzatmamıştı.

KUZENİNİ GÖREVDEN ALDI

Gün içerisinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun kuzeni CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan'ı pasif bir göreve çekti. İnan'ın, Kaftancıoğlu'nun söylemlerini kuzeni İmamoğlu'na birinci ağızdan ilettiği öne sürüldü. 

BUGÜN DE SELAMLAŞMADILAR

Akşam saatlerinde de Zorlu Center'da düzenlenen 1 Milyon Kitap gecesine katılan ikilinin tören boyunca hiç selamlaşmaması ve gece boyunca birbirlerinden ayrı durmaları gözlerden kaçmadı.

NE OLMUŞTU?

Kaftancıoğlu'nun İmamoğlu'na "Muhteris, aptal, müteahhit kafalı, şizofren" şeklinde ağır ifadeler kullandığı iddia edilmişti. İddialar hakkında konuşan İmamoğlu ise "Canan Kaftancıoğlu nezaketli bir hanımefendidir. Bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum, söyleyeceğim bu kadar" demişti.

CHP'Lİ İSİMLER DOĞRULAMIŞTI

BBC'ye konu hakkında konuşan CHP'liler, Gerilimin temel sebeplerinden birinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu olduğunu aktarmıştı.

POLEMİK HABER/ EFE ÇOKİŞLER