İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

İmamoğlu, karar sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle” ifadelerini kullandı.

ART ARDA TEPKİLER 

Mahkeme kararına art arda sert tepkiler geldi.

İYİ Parti lider Meral Akşener: Kul kurar, kader gülermiş…

meral aksener tweett

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!

temel karamollaoglu tweet

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Saraçhaneye geçiyoruz. Zorbalık kararlılık, inanç ve cesareti artırır sadece! Sandıkta yenemediğiniz Ekrem İmamoğlu zorbalıklarınızla alt edemeyeceksiniz!

canan kaftancioglu tweet
 

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal:  Bir hikaye başladığı yerde -Saraçhane’de- hukuk katledilerek bitiyor; Türkiye üstündeki kara örtüyü #Milliİrade ‘ye sahip çıkarak kaldıracaktır!

Yarın İstanbul’da #YeterSözMilletin diye haykıracağız!!!

gultekin uysal-2

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Cezanın alt ve üst sınırı içerisinde kalmayarak üst sınırdan, takdir hakkını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aleyhine kullanarak üst sınırdan verdi. 2 yılın üstünde bir ceza verdi ki ertelenmesin, paraya çevrilmesin. Herhangi bir tedbire dönüşmesin ve siyasi yasak eklensin. Bunların siyasi sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Hukuki süreç devam edecek.

Müsavat Dervişoğlu (İYİ Parti Grup Başkanvekili): Halk egemenliği ilkesi iktidar tarafından rafa kaldırılmıştır, sadece İstanbulluların değil bütün vatandaşlarımızın hakkı çiğnenmiştir, bu mağduriyeti ilk yaşayan tartışmalı mahkeme kararıyla siyasi hakları elinden alınmış bir Cumhurbaşkanımız var. Seçim arifesinde önümüzdeki süreci şaibeli hale getirecek mahkeme kararlarına karşıyız.

Emin Akbaşoğlu (AKP Grup Başkanvekili): Anayasamıza göre görülmekte olan dava hakkında görüşme yapılamaz beyanda bulunulamaz. Bağımsız ve tarafsız yargı kendi kararını verir. Kararın kesinleşmesi bozulması, yargı yolu açık olmak üzere ortaya çıkacaktır. Cumhurbaşkanımızla ilişkilendirilmesi doğru değildir.

Hakkı Saruhan Oluç (HDP Grup başkanvekili): Hukuksuz, halkın iradesine yönelik çok açık saldırı olan bir karardır.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Çalmadı, yolsuzluk yapmadı, insanların hukuklarına tecavüz etmedi, milletin malını babasının malı gibi kullanmadı. İstanbulludan aldığı yetkiyle İstanbul'a hizmet etti. Bu yetkiyi gasbetmeye kimsenin hakkı yoktur. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız.

Özgür Özel (CHP Grup Başkanvekili): Siyasi yasak geliyor, tarihi bir çelişki, savrulmadır. Ne boyun eğeceğiz ne tehdit edeceğiz. CHP olarak her zeminde mücadele edeceğiz ama bir gerçek var. FETÖ yöntemlerini aratmadığınız söylenemez. Tarih önünde verebileceğiniz cevaplar yok, biz haklılığımızı anlatırız. Günü gelir bu millet sandığa git bu haksızlığa, vicdansızlığa, kumpascılığa cevabını verir. Size yapılanın mislini planlaya tasarlaya bu hale getiriyorsunuz, zulmünüz çok oldu sonunuz yakın.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul’a geliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz.