İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli Metrosu'nun test sürüşünü gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu, test sürüşünün ardından Sultanbeyli ilçesindeki Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

'BUNU BİZDEN İYİ BİLEN YOK'

"Nereden geliyorum; 'yapamıyorsunuz' dedikleri asılsız iddialarla engellemeye çalıştıkları, Çekmeköy  Sancaktepe Sultanbeyli metro hattının test sürüşünden geliyorum.

"Biraz geçmişinden bahsedeyim yüzde 4 ilerlemeyle bu hattı devraldık. Bu ne demek; şantiyeyi kurmuşlar bir iki yerde kazı yapmışlar. Şu an tam yüzde 80’e ulaştı bu inşaat. İhalesi 2017’de yapıldı, yapıldığında finansman yok. Araçları ile ilgili hiçbir şey yapılmış. Trenlerle ilgili hiçbir şey yapılmamış. Biz göreve gelir gelmezi baktık ki iki yılda yüzde 4’e gelmiş bir metro hattı. Hemen araçların üretimine başladık, finansmanı hiç düşünülmemişti, hemen finansmanı hazırlayıp sürece başladık ve tam gaz devam ettik. Onları iki yılda yüzde 4’e getirdikleri Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli hattını, biz 3 yılda yüzde 76 üstüne koyup yüzde 80’e geldik. Fazla değil, 10 ay sonra Samandıra’ya kadar metromuz geliyor. 2024’ün içinde de inşallah bu rayı hizmetinize açıyor olacağız.

Sevgili hemşerilerim Hazine ve özellikle finansmanı ile ilgili bunu söylemem lazım. Bakanlığa, Ekim 2021’de finansman başvurusu yaptık. Bu ülkenin ekonomi bakanı, 'buna imza atınca ne oluyor, bizim için bir şey yapmıyor. Sadece borçlanmayı devletin kütüğüne yazıyor' dedi. Bir imza... Bu devletin ekonomi bakanı, Sultanbeyli için yapacağımız hizmeti tam 1 yıl 2 ay geciktirdi. Şimdi size hizmet etmek üzere yetkilendirmiş insanların bunu yapmadıklarını aklınız alıyor mu. Tek dertleri var; bunu Ekrem İmamoğlu yapmasın. Ya bu Ekrem İmamoğlu evine metro döşemiyor ki, Sultanbeyli halkına yapıyor. Sen zararı Sultanbeylilere veriyorsun. Bir de utanmadan çıkıp 'hattı durdurdular' diyor. Planlayamadığınız projeleri dahi biz yaparız. Bizim için tek konu var vatandaşın huzuru mutluluğu ve memnuniyeti. Bunu bizden iyi bilen yok bunu bilin."

'CEVABI 2024'TE İSTANBUL VERECEK'

"Asıl sorumlusu becerip devam ettiremediği için bu metro hattını büyükşehir belediyesi yapmadığı için bakanlığımız devraldı. 3 yılı geçti, bu büyükşehir belediyesi İstanbul'a bir çivi dahi çakamadı. Buna asıl dersi 2024'te İstanbul verecek. Şimdi 14 Mayıs'ta parlamento seçimlerinde bunlara dersi verecek. Bu hat devraldığında ilerleme oranı yüzde 5'ti. Gece gündüz demeden çalışarak 24 ayda metro hattını açılışa hazır hale getirdi."

'HELALİ HOŞ OLSUN'

İmamoğlu, İBB'nin sosyal yardımları ile ilgili hazırlanan videonun gösterilmesinin ardından, "Hakkınız olanı alıyorsunuz. Onun için vatandaş hakkını aldığını bilecek. Kimse cebinden para vermiyor size. Helali hoş olsun" diye konuştu.