Meteoroloji'den kritik uyarı! Yağışlar tüm yurtta devam edecek Meteoroloji'den kritik uyarı! Yağışlar tüm yurtta devam edecek

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na kaybeden AK Parti, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerde Murat Kurum'u aday olarak gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise marttaki seçimlere ve rakibi Murat Kurum'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beş yıl önce yapılan yerel seçimde ittifakların daha net olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Bir önceki seçime oranla daha zor bir aritmetiğin ya da zeminin olduğu bir gerçek; o zaman ittifaklar daha net bir konumdaydı, şimdi ise siyasi partilerin tercihleri farklı bir pozisyonda" dedi.

'İSTANBUL İTTİFAKI'

İmamoğlu, "Ama siyasi partilerin tercihleriyle, onlara oy veren insanların tercihleri aynı oranda değişir mi, ya da evrilir mi o konuda emin değilim. Çünkü yerelde oluşan o dönemdeki ittifakın, İstanbul'da yaşayan insanlar tarafından büyük oranda olgunlaştırıldığını unutmamak lazım" dedi ve ekledi:

"İstanbul'da bu süreci olgunlaştıran bu büyük ittifak, İstanbul ittifakı... Bence insanlara muazzam bir tat verdi. Şimdi o beş yılın sınavını Ekrem İmamoğlu iyi verirse bunun daha da güçlenebileceğini düşünüyorum."

'TEK YÖNLÜ KAYBETME YORUMU YAPILACAK BİR SEÇİM DEĞİL'

İmamoğlu, "Yani çekim kuvvetinde siyasi partilerin çizdiği yön mü, yoksa toplumun bu ittifaka duyduğu hassasiyet üzerinden onların çektiği yön mü etkin olacak, bunu bu yarışta göreceğiz" diye konuştu.

"Genel seçimde iktidarın başarısı devam ederken yerel seçimde bir kırılma yaşandı. Bunun da aslında Türkiye'de demokrasinin, farklı bir bakışın, bütünleşmenin, birarada olabilmenin, kutuplaşmanın değil birlikte düşünebilmenin mücadelesi olduğunu düşünüyorum."

Bunun sürdürülmesi konusunda, gelecek yerel seçimin muhalefete dönük çok mesaj içerdiğini kaydeden İmamoğlu, "Tek yönlü kaybetme yorumu yapılacak bir seçim değil" dedi.

'KENDİSİNE AİT BİR ŞEYİN ALINDIĞI HİSSİYLE HAREKET EDİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a dönük "hararetli, baskıcı, kayda almayan, biraz da yok sayan", 2019'da iki kez üst üste seçim kaybetmesine rağmen bunu kabullenemeyen, tamamen demokrasi dışı tutum üzerinden bir bakış açısı olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Bunu sağlayan kendisi. Biz hep telkinde bulunduk 'İstanbul'u birlikte konuşalım, tartışalım. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanısınız, biz de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyız' diye ama bu tercihte bulunmadı" diye konuştu.

Erdoğan'ın kendisine ait bir şeyin kendisinden alındığı hissiyle hareket ettiğine dikkati çeken İmamoğlu, İstanbul'un 16 milyon insana hatta insanlığa ait bir şehir olduğunu söyledi.

MURAT KURUM SORUSU

Erdoğan'ın hafta sonunda açıkladığı İBB başkan adayı Murat Kurum karşısında şansının ne olacağına ise İmamoğlu şu yanıtı verdi:

"Ben şansımı Murat Kurum'dan önce ya da sonra diye kategorize etmem; öncesinde ne kadar şanslıysam bugün de o kadar şanslıyım."