İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İstanbul Barosu arasında “Hukuki Danışmanlık Hizmeti Mutabakat Metni” imzalandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, mutabakat metnine imza attığı törene İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Ünlüer Öztürk de katıldı.

'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASINA İHTİYAÇ VAR'

Anka'nın aktardığına göre Ekrem İmamoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Son günlerde yaşanan gelişmeler ışığında hatırlatmak isterim ki; temel hakları bir siyasi pazarlığın meselesi haline getirmenin hele hele kadınla ilgili birtakım temel hakları bir siyasi pazarlık şeklinde 2023 yılında ülkemizde tartışılmasını şiddetle kınıyorum. Böylesi bir aklın bırakın memleketin bir meselesi olmasını, hiçbirimizin evinin kapısını bile çalma cesareti olamaz. Türkiye'de bir değişime ihtiyaç var. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlam bir biçimde sağlanmasına dönük bir ihtiyaç var. Bu dönemeç ancak siyasi değişimle mümkün. Önümüzdeki takvimin bu anlamda da özellikle kadınlarımız tarafından değerlendirilmesi önemli.

'AMACIMIZ KADINLARIN KATILIMINI ARTIRMAK'

İstanbul Barosu ile imzalanan mutabakat, halihazırda yapılan iş birliklerinin kapsamını daha da genişleyecek. 'İBB Kadın' çatısı altında kadınların sosyal hayata katılımlarını artırmaya yönelik destekleyici çalışmalar yürütüyoruz. Sağlık, sosyal hizmetler, kültürel etkinlikler ve istihdam gibi pek çok başlıkta bütüncü hizmetler sunuyoruz. Bütüncül hizmeti biz sunar ve örnek uygulamaları toplumla paylaşırsak, bunun hem İstanbul'da daha önemli bir yere kavuşacağını hem de tüm ülkemize yayılacağını biliyoruz. Amacımız burada kadınların erişimini, kamusal alana katılımını arttırarak özellikle siyasal, ekonomik, sosyal ve kültür alanlarında güçlenmesini sağlamak, yereldeki toplumsal cinsiyet eşitliğini de dünyanın en özel noktalarına taşımak."