İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Filenin Sultanları' Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Türkiye'deki KYK yurtlarındaki sorunlarıyla ilgili konuşan İmamoğlu, çözümün yerel yönetimlerle çözülebileceğini söyledi.

Cemal Enginyurt'tan, AK Parti ve Erdoğan'a çok sert sözler: Bravo! Alkışlıyorum Recep Abi'yi Cemal Enginyurt'tan, AK Parti ve Erdoğan'a çok sert sözler: Bravo! Alkışlıyorum Recep Abi'yi

İmamoğlu, "İstanbul'da 100 bin öğrenci yurduna mı ihtiyaç var, bunu yerel yönetimle çözecekler. Ya da Diyarbakır, İzmir... Bu kadar merkezi bir noktadan, yüzbinlerce yerin denetlenmesi...Kazalar tümden ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. Bunun tadını almış bir belediye başkanı olarak bunun acilen hayata geçirilmesi konusunda önerimi buradan ifade ediyorum. Yapmazlarsa, gün gelir biz yaparız" diye konuştu.

'YENİ MÜZAKERELER SÖZ KONUSU'

Yurttan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, "Yerel seçimde 'ittifak' olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Değişim olunca diye bir eşleştirme yapmadım ama, ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalini savundum. Biz zaten toplumsal ittifakı savunurken, bunun içerisinde siyasi görüşleri ya da siyasi paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Bunun mümkün olacağını, müzakerenin ve istişarenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Toplumsal bütünlük, kabiliyetli bir yönetim anlayışı ve kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif görüşün ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Bu kapsamda Genel Başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum.

Kendisi de irtibata ve diyaloğa açık birisi başından beri. Ben bu yönüyle yeni müzakerelerin ve yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum."