Paleontologlar, Journal of Vertebrate Paleontology'de yayınlanan bulgularının "bir dinozorun bir memeliyi yediğine dair ilk kayıt" olduğunu söylediler. Ancak 120 milyon yıl önceki fosiller bir insanın atasına değil, mikroraptor olarak bilinen küçük tüylü bir dinozorun göğüs kafesinin içindeki bir hayvanın ayağına ait.

‘BİLİNMEZİ BULDUK’

Londra Queen Mary Üniversitesi'nden Dr. David Hone, "Dinozorların içinde yiyecek örnekleri bulmak çok nadir, bu nedenle ne yediklerine dair doğrudan kanıt sağladığı için her örnek gerçekten önemlidir. Bu memeli kesinlikle bir insanın atası olmasa da, eski akrabalarımızdan bazılarının aç dinozorlar için bir yemek olduğunu görebiliriz” dedi ve "Bu çalışma, Jurassic Park kadar korkutucu olmasa da, zamanda büyüleyici bir anın resmini çiziyor" diye ekledi. 

Mikroraptorlar, 125 ila 113 milyon yıl önce, şimdi Çin’de bulunan ormanlarda yaşıyordu. Uzmanlar, iki ayağı üzerinde hareket ederken, bazı türlerin uçabildiğini düşünüyor. Karga veya küçük kedi büyüklüğünde olan bu yırtıcılar, küçük hayvanları avlamak için ağaçtan ağaca uçuyorlardı.

Çalışma, avın fare büyüklüğünde, yerde yaşayan bir memeli olduğunu ileri sürüyor. Önceki araştırmalar, midelerinde kuş, kertenkele veya balık gibi memeli olmayan hayvanlar bulunan diğer mikroraptor fosilleri göstermiştir.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER