Türkiye'ye yaptığı araştırma gezisi sırasında Türk şirketleriyle yaptığı görüşmelerde, operasyonları yurtdışına taşıma eğilimini bizzat gözlemlediğini, hatta büyük şaşkınlık yaşadığını anlattı.

'TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR ŞEY DUYMAMIŞTIM'

DW Türkçe'ye açıklamalarda bulunan Timothy Ash, "Ziyaretim sırasında pek çok Türk şirketinden, artık Türkiye'de iş yapmanın çok zorlaştığını, Türkiye'nin rekabetçi olmadığını ve bazı operasyonlarını ülke dışına taşımayı düşündüklerini dinledim. Büyük şaşkınlık yaşadım, çünkü 2000 yılından beri bu ziyaretleri gerçekleştiriyorum, kimi zaman yaşanan siyasi çalkantılara rağmen görüştüğümüz şirket ve banka temsilcileri hep bize ‘önemli değil, biz alışkınız, baş edebiliyoruz' derlerdi ama bu sefer ilk kez ‘bu defa artık bizim için de baş etmesi çok güç' dediler. Türkiye'de bugüne kadar hiç böyle şeyler duymamıştım…" diye konuştu.

TÜRKİYE SİYESETİNDE DİNAMİKLER HIZLI DEĞİŞİYOR

DW'de yer alan haberde "Türkiye seçimleri çok büyük önem taşıyor" diyen Timothy Ash, yabancı yatırımcılar açısından özellikle AK Parti iktidarının devam edip etmeyeceğinin ve yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalarının büyük merak konusu olduğunu belirtti. Seçim sonuçlarıyla ilgili şu aşamada bir öngörüde bulunamayacağım diyen  Ash, Türkiye siyasetindeki dinamiklerin çok hızlı değişebildiğine, seçimlere daha zaman olduğuna işaret etti.

BATI'DAN CİDDİ FİNANSMAN GELEBİLİR

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin sonucunun Türkiye için yeni bir ekonomik başlangıç olabileceğini belirten Ash, muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması halinde Türkiye'nin Batılı müttefikleriyle yeni bir başlangıç yapabileceğini, bunun sonucunda Batı'dan Türkiye'ye ciddi finansman gelebileceğini vurguladı.

(KAYNAK)