Crispin Blunt, Truss'un mevcut ekonomik krizle başa çıkamayacağını düşündüğünü açıklayan ilk kişi oldu ve ardından Andrew Bridgen, “Ülkemiz, halkı ve partimiz daha iyisini hak ediyor” dedi.

Üçüncüsü, Bridgend ve Porthcrawl'dan Jamie Wallis, Truss'un "İngiltere'nin ekonomik güvenilirliğini baltaladığını ve partimizi onarılamaz bir şekilde parçaladığını" söyledi. Bu yılın başlarında transseksüel olduğu ortaya çıkan Wallis, partisini "ucuz siyasi puanlar elde etmek için" trans meselesini "silahlaştırdığı" için kınadı ve Truss gitmezse partiden tamamen ayrılacağını öne sürdü.

219 SANDALYEYE MAL OLDU

Görevdeki bir aydan biraz fazla bir süre içinde Truss, popüler olmayan bütçe girişimlerinden geri adım atmadan önce yürütülen bir ankete göre, partisine karşı kamuoyunda büyük bir değişime başkanlık etti ve anket sonucu, partisinin parlamentoda 219 sandalye kaybetmesine neden olabilirdi. 

Truss, mali stratejisini tamamen değiştirmeye zorlandı, fonlanmayan vergi indirimlerini geri aldı ve kamu hizmetlerinde büyük kesintiler şeklinde cezalandırıcı kemer sıkma politikalarını dayatmakla tehdit eden “serbest piyasa” reformlarını baltaladı. Truss, maliye bakanı olan Kwasi Karteng'i görevden aldıktan sonra, yerine geçen Jeremy Hunt, hükümetteki en güçlü kişi olarak görülüyor. (RT)