Çeşitli sebeplerle milyonlarca insan doğdukları veya yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalıyor. Göç alan ülkeler ise  göçmenleri engellemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor.

PARLAMENTO GÖRÜŞÜYOR

Son olarak İngiltere hükümeti, Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye gelen göçmenlerin ülkeye girişini kısıtlamak, vatandaşlık almalarını ve sığınmacı başvurularını engellemek için yasa tasarısını parlamentoda görüşmeye sundu.

BBC News'de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Suella Braverman, ülkeye yasa dışı giriş yapan göçmenlerin gözaltına alınacağını ve hızla sınır dışı edileceğini söyledi.

"İnsanların güvenli ülkelerden İngiltere'ye gelmeleri ve sınır dışı edilmekten kaçınmak için iltica yasalarımızı kötüye kullanmaları tamamen adaletsizdir" diyen İçişleri Bakanı Braverman "bu durmak zorunda. Yeni yasalar getirerek, İngiltere'ye geliş için tek yolun güvenli ve yasal yollar olduğunu kesinlikle açıklığa kavuşturuyorum. Buraya yasa dışı olarak gelirseniz, sığınma talebinde bulunamaz ve burada bir hayat kuramazsınız" şeklinde net ifadeler kullandı.

(KAYNAK)