Sunday Times'ın haberinde, bunun Şeyh Hamad bin Jassim'in toplam 3 milyon avroluk üç parçalık nakit bağışından biri olduğu belirtiliyor.

‘KATAR’DAN GELEN HAYIRSEVER BAĞIŞLAR’

Sunday Times'a göre, Prens Charles, 2011 ve 2015 yılları arasında eski başbakandan şahsen 3 nakit bağış aldı. Bir keresinde Clarence House'daki bir toplantıda paranın bir çantada teslim edildiği iddia ediliyor. Bir diğerinde gazete, nakit paranın Fortnum ve Mason alışveriş merkezlerinden gelen çantalarda bulunduğunu bildirdi.

Clarence House’den yapılan açıklamada, "Şeyh Hamad bin Jassim'den alınan hayırsever bağışlar, uygun yönetimi gerçekleştiren ve tüm doğru süreçlerin izlendiğine dair bize güvence veren prensin hayır kurumlarından birine derhal iletildi" dedi. Fonlar, belirtilen amacı "yaşamları dönüştürmek ve sürdürülebilir topluluklar inşa etmek" olan Galler Prensi Yardım Fonu tarafından koruma, eğitim, sağlık ve sosyal içerme gibi alanlarda iyi amaçlara hibe vererek alındı.

‘RÜŞVETLE İNGİLİZ VATANDAŞLIĞI’ SORUŞTURULUYOR

Prens Charles'ın hayır kurumlarına yapılan bağışlar, içlerinden birinin Birleşik Krallık onurunu ve vatandaşlığı almak için Suudi Arabistanlı bir bağışçıya yardım teklif ettiği iddialarının ardından son aylarda inceleme altına alındı.

Ülke Polisi bu yılın başlarında, Suistimallerin Önlenmesi Yasası kapsamında Prens Vakfı hakkındaki iddiaları araştırdığını söyledi. Vakfın tam işbirliği teklif ettiği anlaşılıyor ve Clarence House, Prens Charles'ın hayır kurumlarına yapılan bağış temelinde iddia edilen onur veya vatandaşlık teklifi hakkında hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. (BBC)