Çalıştığı kişilere zorbalık yaptığı ve kötü davrandığı iddiaları nedeniyle hakkında soruşturma yürütülen İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab istifa etti.

AFP'de yer alan habere göre Raab, istifa mektubunda hakkında ortaya atılan iddiaları reddederken "Soruşturmanın sonucunu kabul etmekle kendimi yükümlü hissetsem de, soruşturma bana yöneltilen iddiaların ikisi hariç hepsini reddetti" dedi. 

Raab mektubunda, bakanların "İngiliz halkı adına yürütülen kritik müzakerelerde üst düzey yetkilileri doğrudan denetleyebilmeleri gerektiği" konusunda ısrar etti. Bunu yapmamanın "bakanlık sorumluluğunun demokratik ve anayasal ilkesini" kaybetmek anlamına geleceğini söyledi.

Zorbalık çıtasının düşük tutulduğunu belirten Raab, "Bu durum, bakanlara karşı sahte şikayetleri teşvik edecek ve değişime liderlik edenler üzerinde yıldırıcı bir etki yaratacaktır" ifadesinde bulundu.

Raab ayrıca, "Adalet Bakanlığı'na getirdiğim hız, standartlar ve meydan okumanın bir sonucu olarak herhangi bir yetkilinin hissettiği herhangi bir kasıtsız stres veya kırgınlık için gerçekten üzgünüm" dedi. 

Raab mektubuna, Sunak tarafından kendisini denetlemekle görevlendirilen avukat Adam Tolley'in "dört buçuk yıl boyunca bir kez bile kimseye küfür etmediğim, bağırmadığım, bir şey fırlatmadığım ya da fiziksel olarak kimseyi tehdit etmediğim ya da kasıtlı olarak kimseyi küçümsemeye çalışmadığım sonucuna vardı" diye ekledi.