İngiltere merkezli Cornwall Insight and Complete Strategy tarafından yapılan bir araştırmaya göre, İngiliz enerji endüstrisi, tüketici faturalarından kaynaklanan borçlar nedeniyle daha fazla tedarikçinin iflas etmesiyle karşı karşıya. 

TÜKETİCİ BORÇLARI KRİZ YARATIYOR

Araştırma, İngiltere’deki enerji tedarikçilerinin 2,4 milyar dolara kadar borca maruz kalabileceğini ve bunun önemli bir kısmının geri alınamayabileceğini gösterdi.

Rapor, bu borcun daha fazla tedarikçi iflasına yol açabileceği ve bunun da tüketici faturalarına eklenen maliyetlerle birlikte ülkedeki enerji krizini daha da kötüleştireceği uyarısında bulunuyor. 

ŞİMDİDEN 30 ŞİRKET İFLAS TOPUNU ATTI

Cornwall Insight'ın analistlerinden Matthew Chadwick, "Tedarikçilerin maruz kaldıkları artan borç seviyelerini telafi etmeleri için açık bir yol olması gerekiyor. Uygulamada bu, alacakların ya tedarikçiler tarafından ya da ödeme konumunda olan müşteriler tarafından üstlenilmesi gerektiği anlamına geliyor" diye ekledi.

İngiltere’de devlet yetkililerin yayınladığı bir rapor, 2021 yazından bu yana yaklaşık 30 enerji sağlayıcısının iflas ettiğini ve maliyetlerin müşterilerin faturalarına yansıtılmasıyla telafi edildiğini bildirdi. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER