İngiltere Premier Lig Hakemler Birliği Başkanı Howard Webb ve eski futbolcu Michael Owen, Premier Lig VAR merkezinde tartışılan 4 kararı ve bu kararların VAR kayıtlarını değerlendirdi. Tottenham - Liverpool maçındaki tartışmalı olayların ardından Premier Lig, bu sezonun ikinci kez VAR kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.

Webb ve Michael Owen, futbolseverlere kararların nasıl alındığı konusunda daha fazla bilgi vermek için maç görevlileri (Hakem, yardımcı hakem, video asistan hakem, yardımcı video asistan hakem, VAR operatörü) arasındaki konuşmaları da aktardı.

Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Dzeko açıklaması Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Dzeko açıklaması

Programda Newcastle United'lı Anthony Gordon'ın Arsenal'a attığı gol; Kai Haverts ve Bruno Guimaraes'in aynı maçta yaptıkları fauller; Manchester United'lı Harry Maguire'ın Fulham maçında attığı golün ofsayt kabul edilmesi, Wolverhampton'lı Hwang Hee-Chan'ın Newcastle United maçında yaptığı penaltı, Tottenham'lı Cristan Romero'nun Chelsea maçında yaptırdığı penaltı ve gördüğü kırmızı kartlar değerlendirildi.

64. dakikada ve skor 0-0 iken, Newcastle United'ın oyuncusu Joe Willock boşta kalan bir topu kovaladı ve topun oyun dışına çıkmasını engellemeye çalıştı. Ortasını yaptı ve Joelinton arka direkte Arsenal defans oyuncusu Gabriel'den sıyrılarak vuruşunu yaptı. Top Anthony Gordon'ın önüne düştü ve o da galibiyet golü için vuruşunu yaptı.