Yeni kararla ilgili ebeveynler yerel medyaya şikayette bulunurken, okullardan biri, çocukların normal bir şekilde sosyalleşmesine izin verilirse "her şeyin olabileceğini" savundu.

‘ARTIK MÜSAMAHA YOK’

Chelmsford'daki Hylands Okulu ve Southend'deki Southchurch Lisesi bu hafta duyuruları yaptı. Hylands Okulu’nun Başöğretmen Yardımcısı Catherine McMillan, ebeveynlere yazdığı bir mektupta, okulunun artık "topluluğumuz içinde herhangi bir fiziksel temasa müsamaha göstermeyeceğini" söyledi.

McMillan, "Herhangi bir fiziksel temas, sarılma, el ele tutuşma, birine tokat atma… Çocuğunuz, rızası olsun ya da olmasın başka birine dokunuyorsa, her şey olabilir. Bir yaralanmaya, birinin çok rahatsız hissetmesine veya birine uygunsuz bir şekilde dokunulmasına neden olabilir” diye ekledi.

‘ÖĞRENCİLERİ NAZİK YAPACAK’

BBC'nin bildirdiğine göre, Southchurch Müdür Yardımcısı Bayan Murray, ebeveynlere benzer bir mektupta "öğrencilerin okuldayken birbirlerine dokunmalarına izin verilmediğini" söyledi. Bir okul sözcüsü, yasağın "öğrencileri her zaman nazik ve düşünceli davranmaya" teşvik edeceğini iddia etti.

‘ÖĞRENCİLERİN RUH SAĞLIĞINI BOZACAK’

Kararlara tepki gösteren ebeveynler, politikayı "acımasız" olarak nitelendirdi. Bir ebeveyn, "Bir kızım var ve o ve arkadaşları birbirlerini kucaklayarak selamlıyorlar, ancak şimdi bunu  yaparlarsa kötü sonuçları olacak. Herkes tepki gösteriyor. İnsan temasından mahrum kaldığımız pandemiden sonra, şimdi her şeyi geri alıyorsunuz. Öğrencilerin ruh sağlığına da yardımcı olmayacak" dedi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER