The Observer’in bildirdiğine göre, en az 16 sığınmacının doğum tarihlerinin İngiliz yetkililer tarafından değiştirilerek yetkililer tarafından tartışmalı bir gözaltı merkezine götürüldü. 

HAFTALARCA TUTULDULAR

İngiltere merkezli yardım kuruluşu The Refugee Council, Kent'te bulunan Manston İltica Merkezi'nden serbest bırakılan 16 çocukla röportaj yaptı. Çocuklar kuruluşa, hepsinin 15 ila 17 yaşları arasında olduğunu, ancak İçişleri Bakanlığı personeli tarafından 18'in üzerinde olarak kaydedildiğini söyledi. Bazı sığınmacıların yaşını kanıtlayan pasaport veya kimlik belgesi olmasına rağmen yetkililer belgeleri göz ardı etti.

Çocuklar daha sonra, aşırı kalabalık, şiddet iddiaları ve bulaşıcı hastalık iddialarının ardından merkez kapatılmadan önce, 20 gün tutuldu. Manston İltica Merkezi, İngiltere'ye girmek için Manş Denizi’ni geçen rekor sayıda göçmeni idare etmek için inşa edildi. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, bu yıl şimdiye kadar 40 binden fazla insan denizi geçti. 

mans denizi gocmen

RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATIYOR

Manston gibi geçici merkezlerden serbest bırakıldıktan sonra, yetişkin olarak kayıtlı çocuklar, Birleşik Krallık genelinde otellerde yetişkin konaklamalarına gönderilebilir. The Refugee Council, bunun yerine küçüklerin bakıma alınması gerektiğini savunurken, eylül ayından bu yana 92 çocuğun yetişkin sisteminden çıkarılarak bakıma alındığını belirtti.

Aktivistler sistemin çocukları sıkıntıya soktuğunu söylerken, İçişleri Bakanlığı'nın 2018'in ocak ayından 2022’ye kadar olan rakamları, çocuk olduğunu iddia eden 4 bin 814 refakatsiz göçmenden 2 bin 722'sinin araştırıldıktan sonra yetişkin olduğunun ortaya çıktığını gösteriyor. Reşit olmadığını iddia eden refakatsiz 9 bin 394 göçmen hakkında soruşturma yapılmadı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER