FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya gönderilen bir mektupta örgüt, İranlı yetkililerin, FIFA’nın baskısına rağmen kadın taraftarların ülke içindeki maçlara erişimine izin vermeyi reddetmeye devam ettiğini söyledi.

‘FIFA’NIN İLKELERİ NEREDE?’

Mektupta, "İran Futbol Federasyonu, sadece rejimin suçlarının bir suç ortağı değil. İran'daki ve milli takımımızın dünyanın neresinde oynarsa oynasın kadın taraftarların güvenliğine doğrudan bir tehdittir. Futbol hepimiz için güvenli bir alan olmalıdır. İranlı futbol taraftarları olarak, İran'ın yaklaşan FIFA Dünya Kupası'na katılımıyla ilgili derin endişemizi dile getirmemizin nedeni budur” denildi. 

Devamında ise, "FIFA, yalnızca temel insan haklarına ve haysiyetlerine saygı göstermeyi reddetmekle kalmaz, aynı zamanda şu anda kendi halkına işkence edip öldürürken, İran devletine ve temsilcilerine küresel bir sahne vermek istesin mi? FIFA’nın bu konudaki tüzüklerinin ilkeleri nerede? Bu nedenle FIFA'dan tüzüğünün 3. ve 4. maddelerine dayanarak İran'ı Katar'daki 2022 Dünya Kupası'ndan derhal çıkarmasını istiyoruz" diye eklendi. (Reuters)