Neuralink’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İnsan üzerinde ilk klinik çalışmamızı başlatmak için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA) onayını aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Neuralink ayrıca, FDA’dan ilk insan-içi klinik çalışması için izin alınmasının, beynin doğrudan bilgisayarlarla arayüz oluşturmasına izin vermeyi amaçlayan teknolojisi için "önemli bir ilk adım" olduğunu ekledi.

BİLGİSAYARLA İLETİŞİM KURAN ÇİP

Geçtiğimiz yıl şirketle ilgili yapılan bir sunumda Musk, insan beynine takılan küçük cihazların amacının beynin bilgisayarlarla doğrudan iletişim kurmasını sağlamak olduğunu söyleyerek "İlk insanımıza implant sunmak için çok çalışıyoruz ve açıkçası son derece dikkatli olmak ve bir insana bir cihaz yerleştirmeden önce bunun iyi çalışacağından emin olmak istiyoruz" demişti.

İlk deneyler, madeni para büyüklüğündeki Neuralink implantlarının maymun kafataslarına yerleştirildiğini duyurarak birkaç maymunun basit video oyunları "oynadığını" göstermişti.

‘DİLEK LİSTESİ’

Neuralink ekibinin üyeleri, insanlık tarihini değiştirecek teknolojiden felçlilere hareketlilik ve körlere görme, telepati ve anıların yüklenmesine veya belki de yedek bedenlere yüklenmesine kadar geniş bir "dilek listesi" yayınlamıştı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER