Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı, Kırgısiztan'ın başkenti Bişkek'te kuruldu Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı, Kırgısiztan'ın başkenti Bişkek'te kuruldu

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu kurucu üyesi Irak Türkleri Derneği’nin  39. Genel Kurul toplantısı ve secimi 06.01.2024 tarihinde İstanbul'da yoğun bir katılımla yapıldı.

Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu sonrası İstiklal marşımızın ve Irak Türkmen milli marşının hep bir ağızdan okundu. Daha sonra seçimi takip eden siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın kuruluşları ve davetliler hazuruna takdim edildi. Seçim öncesi konuşmalara gecildi.  Irak Türkmen davasına gönül vermiş kişilere söz verilerek kısa konuşmalar yapıldı.  

"TÜRK DÜNYASININ RAHAT UYUMASI İÇİN..."

Bu konusmalardan birisini Avrasya Dernekler Federasyon üyelerinden Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Kemal Baltepe yaptı. Türk Dünyasının rahat uyuması için "Balkanların rahat ve huzurlu olması aynı zamanda Kekük'ün de rahat ve huzurlu olması gerekir." dedi.

Divan kurulu Tarık Sülo Cevizci, Mehmet Tütüncü ve İsmail Cengiz  beylerden oluşturuldu. Bir tarafta Suriye Türkleri bir  tarafta Uygur Türkleri ve Irak Türkleri divanı oluşturuldu. 

Faaliyet raporunun okunması ve sonrasında ibra ile ilgili görüşmeler yapıldı. Oy birliği ile ibra edilen yönetim, yeni secilecek arkadaşlara başarılar dileyerek seçime gecildi. Demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimde başkanlığa Eyüp Kerem, Onursal Başkanlığa ise Kemal Beyatlı seçildi.      

"IRAK TÜRKMEN DAVASINA KATKILAR DEVAM EDECEK"

Her iki başkanın da Irak Türkmen davasına katkı sunmaya devam edeceleri ifade edildi.