Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan'ın açıklamaları:
 
Depremzedelere yardımda bulunan Türkmen gurbetçileri, iş adamları ve bağış yapanları takdir ediyoruz.

Deprem sonucu meydana gelen hasarın boyutu çok büyük, bu felaket tüm bölge halkını derinden etkiledi. 

Depremzedelere yardım etmek, onların yanında yer almak ve acılarını paylaşmak bir insani görev olmak birlikte Irak’ın asil kültürünü yansıtmaktadır. 

Depremzedeler için insani yardım çağrısında bulunan Yüksek Dini Merci’nin, Sünni Vakfı’nın ve Irak Fıkıh Konseyi’nin çabalarını ve rollerini takdir ediyoruz. 

Türkiye’nin Irak ve özellikle de Türkmenler için bugüne kadar sergilediği duruş ve desteğine karşılık bir teşekkür borcu olarak Türkmeneli’nin her bölgesinde bulunan Türkmen milletimize yardım kampanyalarına katılmaları ve destekte bulunmalarını talep ediyoruz. 

Türkmenler olarak, devlet kurum ve kuruluşlarında yanı sıra Bakanlar Kurulunda payımıza düşen federal hukuklarımızla ilgili talebimizden vazgeçmeyeceğiz. 

Stratejik konularda Türkmen duruş ve tutumunun bir olduğunu yineliyoruz. 

Türkmen Sivil Toplum Örgütleri’nin başlattığı insani yardım kampanyasına tüm Türkmen partiler, Milletvekilleri, iş insanları, gurbetçiler, şirketler ve insanlarımızın katkısı bulundu. 

Türkiye’deki depremzedeler için, yardımda bulunan herkese teşekkürlerimizi iletiyor, kampanyanın devam ettiğini buradan tekrar bildiriyoruz.