İran, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de polis nezaretinde hayatını kaybetmesinden bu yana huzursuzluğun pençesinde ve son olarak, üç günlük bir genel grev hareketiyle karşı karşıya.

İran'da yaşayan ve Ayetullah Hamaney'in kız kardeşi Bedri Hüseyni Hamaney'in "Aralık 2022" tarihli mektubunda, İran’ın merhum kurucusu Ruhullah Humeyni döneminden kardeşinin yönetimine kadar olan din kurumunu eleştirdiği belirtildi.

‘DEVRİM MUHAFIZLARI HALKA KATILSIN’

Oğlu Mahmud Muradhani'nin sosyal medya hesabından paylaşılan mektupta şunları yazdı:"Kardeşimin eylemlerine karşı çıktığımı beyan etmenin şimdi uygun olduğunu düşünüyorum ve Humeyni döneminden Ali Hamaney'in despotik halifeliğine kadar İran devletinin işlediği tüm suçların yasını tutan annelerin acılarını paylaştığımı ifade etmek istiyorum." 

Mektupta, "Ali Hamaney'in Devrim Muhafızları ve paralı askerleri bir an önce silahlarını bırakmalı ve çok geç olmadan halkın arasına katılmalıdır" denildi.

BASKILARI HAFİFLETMEYE NİYETİ YOK

Devrim Muhafızları, İran'ın Ortadoğu'da örgütler kurmasına yardımcı olan ve geniş bir iş imparatorluğunu yöneten seçkin bir güçtür. Geçtiğimizgün bu güç, yargıyı "isyancılara, haydutlara ve teröristlere merhamet göstermemeye" çağıran bir bildiri paylaştı. Bu, yetkililerin muhalefete yönelik şiddetli baskılarını hafifletme niyetinin olmadığının bir işareti olarak algılandı. 

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER