Avukatı, Faezeh Haşimi'ye yöneltilen suçlamalarla ilgili ayrıntı vermezken, yarı resmi ISNA haber ajansına göre, Tahran savcısı geçen yıl Haşimi'yi "sisteme karşı propaganda" yapmakla suçladı.

SUÇU ‘İSYANLARI KIŞKIRTMAK’

Eylül ayında devlet medyası, 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin polis nezaretinde ölümüyle beraber tetiklenen protestolar sırasında Faezeh Haşimi’nin Tahran'da "isyanları kışkırtmaktan" tutuklandığını bildirmişti. Avukatı Neda Şems, sosyal medya hesabında "Faezeh Haşimi’nin tutuklanmasının ardından beş yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak cezası kesinleşmedi" diye kaydetti.

ÜLKENİN KURUCULARINDAN BİRİYDİ

Cumhurbaşkanı olan babası 2017’de hayatını kaybederken, Faezeh Haşimi, 2009’daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “devlet karşıtı propaganda” nedeniyle hapse mahkum ve siyasi faaliyetlerden men edilmişti. İran’ın kurucularından biri olan eski cumhurbaşkanı Rafsanjani'nin pragmatik ekonomik liberalleşme politikaları ve Batı ile daha iyi ilişkiler, hayatı boyunca şiddetli destekçileri ve aynı derecede şiddetli muhalefete neden oldu.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER