Daha önce sosyal medya hesabından başörtüsü takmadığı ve elinde "kadın, yaşam, özgürlük" yazan bir kağıtla çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmıştı. Bu slogan mevcut İran rejimine karşı mücadeleyi özetliyor.

Alidoosti, neslinin en etkili İranlı aktörlerinden biri olarak görülürken, tutuklanması, devletin platformları rejime meydan okumak için kullanan ünlülere, sanatçılara ve sporculara baskı yapmak istediğinin bir işareti.

ORTADAN KAYBOLDU

İran'daki güvenlik servislerinin hangi biriminin onu evinden aldığı bilinmiyor, ancak Tahran savcılığı, Alidoosti'nin kışkırtıcı sözlerini haklı çıkaracak belgeleri sunmadığını iddia etti. Tutuklandığı haberi yönetmen Samia Mirshamsi tarafından paylaşıldı.

Mirshamsi, Alidoosti'nin evinin arandığını ve nerede olduğunun bilinmediğini söyledi. Daha sonra haber ajansı Mizan, Alidoosti'nin tutuklandığını doğrulayarak, davasının soruşturulduğunu söyledi.

Devrim Muhafızları'na yakın Tasnim haber ajansı, isyanları kışkırtan ve İran karşıtı hareketleri destekleyen yanlış ve çarpıtılmış içerik yayınlama kararı nedeniyle tutuklandığını söyledi.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER