2014 yerel seçimlerinde MHP’den Küçükçekmece Belediye Başkanı olan tecrübeli siyasetçi Muharrem Yıldız, Mart 2024 Yerel Seçimleri için AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı. 

Aday olduğu dönemde herkesi kucaklayan bir seçim propagandası yürüten Muharrem Yıldız, gerek kendi partisi, gerekse diğer partilerin takdirini kazanmıştı. 

KAYIP 5 YIL GERİ GETİRİLECEK

Seçimleri kazanması halinde Küçükçekmece’nin kayıp 5 yılını geri getireceğini belirten Yıldız, İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Küçükçekmece’de örnek teşkil edecek çalışmalarla ilçeyi hak ettiği yerlere getireceğini söyledi. 

DEPREM ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILACAK

Küçükçekmece’nin İstanbul’un deprem kuşağı bölgesinde yer alması nedeniyle, özellikle deprem konusunda ciddi atılımlar yapacağını dile getiren yıldız, ilçedeki yapıların depreme daha dayanıklı bir hale getirileceğini ve bunun için belediye olarak gereken tüm planlamaların yapılacağını belirtti. 

AVRUPA ÜLKELERİNE ÖRNEK OLACAK BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI

AK Parti aday adayı Muharrem Yıldız, ayrıca İstanbul’un bu önemli ilçesinin uydu şehir haline getirerek tüm Avrupa ülkelerindeki belediyelere örnek olacak kimlik sahibi bir yerleşim haline getireceklerini dile getirdi. Yıldız ayrıca Küçükçekmece’yi dünya turizminde önemli bir konuma dönüştüreceklerini söyledi.

KÜÇÜKÇEKMECE’NİN TARİHİNİ YENİDEN CANLANDIRMAK İSTİYOR

Muharrem Yıldız’ın Küçükçekmece için sunduğu projelerin arasında, Küçükçekmece Gölü kıyısında bulunan ve 400 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan tarihi Yarımburgaz Mağaraları ve yine göl kıyısındaki tarihi Bathonea Antik Limanı’nı, atıl durumdan kurtararak tarih ve kültür merkezi haline getirmek yer alıyor. 

TÜRK KÜLTÜRÜ İÇİN YILLARINI VERDİ

Serhat Boyları Derneği Başkanı iken Türk tarihine ve kültürüne hizmet eden çok önemli işlere imza atan Muharrem Yıldız, dernek başkanı olduğu süre zarfında Kafkasya’daki Türk kültürü ile ilgili dikkat çeken çalışmalarda bulundu. 

Erdoğan'dan kriz sonrası ilk açıklama: Oyunu kimin yazdığını biliyoruz Erdoğan'dan kriz sonrası ilk açıklama: Oyunu kimin yazdığını biliyoruz

SARIKAMIŞ’TAKİ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI NÖBETİ

1915 yılındaki Sarıkamış Harekatı’nda şehit olan kahraman askerlerimizi anmak için ‘Saygı Nöbeti’ geleneğini başlatan Muharrem Yıldız, bu geleneğin köklü bir hale gelmesi için çaba harcadı. 

ZULÜM VE İŞKENCE ADASINA ÇIKAN İLK SİYASETÇİ

Türk tarihi ve kültürü ile ilgili çalışmalarına hiç ara vermeden devam eden Muharrem Yıldız, Doğu Anadolu'nun Ruslar tarafından işgali sırasında tutuklanan 10 bin kadar asker ve sivil Türk’ün esir olarak götürülüp hapsedildiği Hazar Denizi’ndeki Nargin Adası’na ilk çıkan dernek başkanı oldu ve esir Türklerin adada yaşadığı insanlık dışı muameleleri kamuoyuna yeniden hatırlattı. 

BORÇALI ELAT BAYRAMI’NIN KUTLANMASINA ÖNCÜLÜK ETTİ

Bunun dışında Karapapak ve Borçalı Türklerin Borçalı Elat Bayramı’nın kutlamalarına öncülük ederek bu kutlamaları bir gelenek haline getirdi ve Türk kültürüne çok önemli bir katkıda bulunmuş oldu. 

SPORA GÖNÜL VERDİ

Muharrem Yıldız tüm bu kültürel çalışmalarının yanında spora verdiği destekle de tanınan bir siyasetçi. Geçmiş dönemde Karsspor’un başkanlığını yürüten Muharrem Yıldız, kulübü başarılı kılmak için geceli gündüzlü çalışması ile biliniyor. Karsspor’un Kars halkı ile bütünleşmesi için çalışmalar yürüten Yıldız, bu konuda oldukça başarılı bir yönetim tarzı benimseyerek Karsspor’u, Türkiye’nin bilinen futbol kulüpleri arasına sokmuştur.