Kırıkkale Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Mimarlar İçin Sektördeki İş Fırsatlarına Bakış’ panelinde üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Mimar Selen Hakbilir deneyimlerini aktardı. Tasarım yaparken öğrencilere empati kurmaları gerektiğini vurgulayan Hakbilir, “Tasarımları yaparken, iç ya da dış mekan, iş yeri, sosyal yaşam alanlarını tasarlarken, empati kurarak odaklanın” dedi.171868

"MUTLAKA YENİ BAKIŞ AÇILARI GEREKİYOR"

Teknolojinin sunmuş olduğu imkanlardan kesinlikle yararlanılması gerektiğinin altını çizen Hakbilir, “Günümüz dünyasında ve piyasa şartlarında sürekli bir inavasyon içerisinde olmanın hem mesleki açıdan hem de insanın kendi sınırlarını zorlaması açısından önemli. Mutlaka yeni bakış açıları geliştirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"KENDİNİZİ PROJEYE AİT HİSSEDİN"

Hakbilir açıklamalarının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Aynı zamanda yapılan tasarım ve projelerin diğer iş ortakları tarafından da uygulanabilir ve sürdürülebilir olmasının ekip çalışmasında çok önemli. Hayata geçmeyen ve uygulanmayan bir mimari tasarımın sadece zaman kaybına neden olur. Bunun önüne geçmek için bir projeye çalışırken kendinizi oraya ait hissederek, empati kurarak işverenlerin beklentilerini yüksek başarı oranı ile karşılamalısınız.”

Bakanlıktan israf ihalesi: 17 milyon TL'lik ihale Bakanlıktan israf ihalesi: 17 milyon TL'lik ihale

Kırıkkale Üniversitesi Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Çambıbel ve Öğretim Görevlisi Haldun Ender Erdem panel sonunda Mimar Selen Hakbilir’e katkılarından teşekkür ederek plaket takdim etti.

(ANKA)