Muhalefet tarafından 5'li çete üyeleri olarak anılan Cengiz ve Kolin'in ortaklığı ile kurulan Satera Elektrik'te, Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için 18 işçinin işten çıkarıldı. Daha önce Satera Elektrik önünde eylem yapan işçiler, bugün Cengiz Holding önünde bir araya geldi. İşçilere Birleşik Metal İş de destek verdi.

Burada konuşan Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işverene üç gün süre verdiklerini söyleyerek hakları verilmezse holding önünde çadır kuracaklarını belirtti. 

'SÖZLEŞME SÜRECİ İÇERİSİNDE SÜRDÜRECEĞİZ'

Cengiz Holding'in Arnavutköy'deki binası önünde toplanan işçilere DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri de destek verdi. Burada yapılan basın açıklamasında Serdaroğlu şunları kaydetti: "Eğer üç gün içinde işveren Satera, işçilerin bu sendikalaşma mücadelesine saygı gösterir, atılan işçileri geri alır ve sendikayla görüşmelere başlarsa; bu mücadeleyi elbette fabrikanın içerisinde ve sözleşme süreci içerisinde sürdüreceğiz. Ancak işveren kabul etmediği takdirde, biz üç günün sonunda burada, Cengiz Holding'in önünde çadır kuracağız ve evlerimizi buraya taşıyacağız."