Bir kaynak, iki liderin Beyaz Saray'da görüşmesinin beklendiğini söylerken, CNN'nin bildirdiğine göre, Zelenski'nin ziyareti, Biden'ın Kiev hükümetini ağır Rus bombardımanından korumak için Patriot füzeleri gönderme niyetiyle aynı zamana denk gelecek. CNN ayrıca iki kaynağa atıfta bulunarak Zelenski'nin çoktan yola çıktığını bildirdi.

Başka bir kaynak, gezinin teyit edilmediğini ve güvenlik kaygılarının planlarda değişikliğe yol açabileceğini söyledi. Zelenskiy'nin sözcüsü, yorum taleplerine yanıt vermezken, işgal altındaki Ukrayna lideri, en son 19 Şubat'ta Münih Güvenlik Konferansı için Ukrayna'dan ayrılmıştı.

PATRİOT KRİZİ

Zelenski, Rus insansız hava araçlarının altı gün içinde elektrik tesislerine üçüncü saldırısının ardından Batı ülkelerine hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere daha fazla silah çağrısını tekrarladı.

Kaynaklara göre Washington, Patriot füze savunma sistemini Ukrayna'ya gönderme planlarını tamamlamaya yakın, ancak Kremlin, ABD tarafından sağlanan ekipmanın Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları için meşru bir hedef olacağı konusunda uyardı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER