Aralarında, voleybol turnuvası için Adıyaman'da bulunan Kuzey Kıbrıslı öğrenciler ve öğretmenlerin yer aldığı, 72 kişinin öldüğü İsias Otel davasında ilk duruşma bugün görülecek. Davayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) kalabalık bir heyetin izlemesi bekleniyor.

Sinan Ateş iddianamesindeki tetikçiden savunma: Beni öldürmek için ateş ettiler Sinan Ateş iddianamesindeki tetikçiden savunma: Beni öldürmek için ateş ettiler

Dava kapsamında hazırlanan iddianamede şüpheliler, "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla" suçlanıyor.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, otelin önce konut olarak ruhsatlandırıldığı ve ilerleyen tarihlerde fazladan kat çıkıldığı belirtildi.

İddianamede, ayrıca, "Dosyada bulunan bilgi ve belgelerden yapıya 2016 yılında ruhsatsız bir kat eklendiği ve toplam kat sayısının 9'dan 10'a çıktığının görüldüğü, eklenen bu katın 410 metrekare olduğu belirlenmiştir" denildi.

Otelin faaliyete geçmesinin ardından farklı tarihlerde tadilat yapıldığı belirtilen iddianamede, "2014-2015 yıllarında yapılan değişikliklerle otelde kapasite artışı olduğu ve bunun yanı sıra 2016'da deprem güvenliğini göz ardı ederek proje dışı ruhsatsız kat yaptırıp yapının taşıyıcı sistemine ek yük yüklendiği anlaşılmıştır. Alınan bilirkişi incelemesinde yapının beton kalitesinin her iki yönetmelik kapsamında da gerekli şartları sağlamadığı belirlenmiştir. Bu yetersizlik ve eksikliklerin binanın yıkılmasında etkili olduğu anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.