Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) mayıs ayında da politika faizini sabit tutmasıyla dün 16.38'den işlem gören  dolar kuru önce 16,43 liraya yükselmiş daha sonra ise 16,20’ye düşmüştü. Anlık olarak 16.32 bandında seyrini devam ettiriyor. 

DOLAR'DA KIRMIZI ÇİZGİ

Dolar kurunun düşme ihtimalini düşük bulan ve kritik seviyeleri açıklayan İslam Memiş, "Daha önce Nisan ayının döviz ve emtia tarafında final ayı olduğunu, alımı bitirmelerini, Mayıs ve Temmuz ayı beklemelerini söylemiştim. Almayanlar Nisan ayındaki rakamları bir daha bulamayacak. Teknik olarak 16.40 liraya seviyesi kırmızı çizgi. 16.40 seviyesi yukarı yönlü kırılırsa 16.80 lira seviyesini görecektir " ifadelerini kullandı.

YENİ ENSTRÜMAN AÇIKLANIRSA DOLAR GERİLER

Yaklaşık bir haftadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Enflasyona Dayalı Tahvili açıklayacağına yönelik söylentiler hayata geçirilmesi durumunda dolar kurunda yaşanabileceklere değinen Memiş, "Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir paket açıklanması halinde aşağıda 16.15, 15,88 ve 15.50 lira seviyesine kadar destek seviyelerine gerileyebilir. Öngörülerime göre artık 15 liraya altında bir rakam görmek ve bu seviyelerden alım yapmak artık zor gibi" dedi.