İYİ Parti’den Eylül 2020’de kurultaydaki “liste tartışmaları” sonrası istifa eden Adana milletvekili İsmail Koncuk, bugün yeniden İYİ Parti’ye katıldı.

ROZETİ AKŞENER TAKTI

Koncuk bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirilen İYİ Parti grup toplantısına katıldı, Koncuk'un parti rozeti, Akşener tarafından takıldı. Koncuk'un dönüşüyle İYİ Parti'nin milletvekili sayısı 37'ye yükseldi.

İYİ Parti'den istifa ettikten sonra Zafer Partisi’nin kuruluş sürecinde yer alan ve genel sekreterlik görevini üstlenen Koncuk, 7 Nisan’da "Birkaç kişi ile çıktığımız bu yolda, bu yönetim anlayışı ile maalesef daha ileri gidebilmek mümkün görünmüyor" diyerek istifa etmişti.

İYİ PARTİ'DE LİSTE KRİZİ

Kurultayda Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve merkez sağ gelenekten gelen bazı isimlerin 50 kişilik Genel İdare Kurulu’nda yer bulamaması partide tansiyonu yükseltmişti. ‘Yazılmayacaklar’ listesinin salonda dolaştığı ve bu isimlere yönelik çizik operasyonu yapıldığı iddia edilmişti. Ayrıca merkez sağa ait politikacıların da tasfiye edildiği iddia edilmişti.