Gizemli hastalık, hastaların 24'ü 10 yaş ve altı olmak üzere öncelikle küçük çocukları etkiliyor. Bakanlık, hastaların hiçbirinin birbiriyle ilişkili olmadığını ve vakalar arasında hiçbir epidemiyolojik bağlantı kurulmadığını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bilinmeyen hepatit vakalarında beklenene kıyasla bir artış olup olmadığını doğrulamak için yoğun izlemeye ve yürütülen soruşturmalara devam etmek gerekiyor" denildi. Durum raporuna göre ilk hasta 2 Ocak'ta semptom göstermişti. Bulgu, hastalığın aslında birden çok Avrupa ülkesi ve ABD tarafından hepatit vakalarının bildirildiği Nisan ayı başlarından çok önce ortaya çıktığını gösteriyor.

NEDENİ BULUNAMIYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nün son rakamlarına göre, 5 Nisan ile 26 Mayıs arasında çocuklarda yaklaşık 650 şüpheli hastalık vakası rapor edildi. 99 vaka daha araştırılıyor. BM ajansının açıklamasında, şimdiye kadar 33 ülkede gizemli hepatit tespit edildiği belirtilirken, dünya çapındaki bilim insanlarının hala nedenlerini belirleyemediğini de ekledi. (RT)