Başbakan Sanchez, duyuruyu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde partisinin düzenlediği bir miting sırasında yaparken, ülke parlamentosunda tartışmaya gitmeden önce kabine toplantısında onaylanacak.

‘İSPANYOL TOPLUMU İÇİN’

Yeni düzenlemenin, seçim listelerinde, büyük şirketlerin yönetim kurullarında ve meslek odalarının yönetim kurullarında uygulanması planlanırken, başbakan, hükümetin "yalnızca feminizm lehine değil, bir bütün olarak İspanyol toplumu lehine bir adım attığını" söyledi.

Sanchez, "Toplumun yarısını temsil ediyorlarsa, siyasi ve ekonomik gücün yarısı da kadınlara ait olmalı" dedi. Yeni düzenleme, 250'den fazla çalışanı ve yıllık cirosu 50 milyon euro olan borsaya kayıtlı herhangi bir şirketin yönetiminin yüzde 40'ının kadınlardan oluşturmasını gerektirecek.

KADIN ERKEK SAYISI EŞİT OLACAK

Siyasette yasa, parlamentoda toplumsal cinsiyet eşitliğini artırmak amacıyla partilerin seçimler sırasında eşit sayıda kadın ve erkek aday göstermesini gerektirecek. Şu anda kadınlar Kongre'nin yüzde 44'ünü ve Senato'nun yüzde 39'unu oluşturuyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER