Herzog'un bu açıklaması, geçen hafta sağcı ittifakının kazandığı zaferin ardından eski Başbakan Benjamin Netanyahu tarafından yönetilmesi beklenen bir sonraki hükümetle ilgili istişarelerde bulunurken, kapalı zannettiği bir mikrofon sebebiyle duyuldu. 

TERÖR GEÇMİŞİ VAR

Ben-Gvir hakkında konuşan Herzog, “Tüm dünyanın endişelendiği bir ortağınız var. Bunu kendisine de söyledim. Bu gerçekten yayın için değil. Sorun çıkarmak istemiyorum" dedi. 

ısaac

Araplara karşı ırkçı kışkırtma ve İsrail ile ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bir grubu desteklemekten 2007 yılında hüküm giyen Ben-Gvir, tarihi statükoya meydan okuyarak kutsal yerleşkede Yahudileri destekliyor. Herzog'un ofisi daha sonra cumhurbaşkanının bu endişeleri doğrudan Ben-Gvir ile tartıştığını söyledi.

ARAP ÜLKELERİ ALARMA GEÇTİ

Polis bakanı olmak isteyen aşırı milliyetçi politikacı, Filistinliler ve İsrail'in hükümete dahil edilmesinin Ortadoğu’daki gerilimlerini körükleyebileceğinden dolayı Arap ülkelerini alarma geçirdi. 

Geçen haftaki seçimler, Netanyahu'nun dört yıldan kısa bir süre içinde beş seçimden sonra bir çıkmaza son verdiğini gördü. Daha küçük aşırı sağ ve dini partilerle birlikte, Likud Partisi 120 sandalyeli parlamentoda 64 sandalye alarak Netanyahu'ya sağlam bir çoğunluk sağladı ve hükümet kurma sürecini kolaylaştırdı. 

Ben-Gvir'in partisi olan Dini Siyonistler, geçen haftaki seçimlerde meclisteki sandalye sayısını ikiye katlayarak 14'e çıkardı. Başarıları, Netanyahu'nun parlamentodaki aşırı sağ bloğuna verdiği desteğin artmasıyla öne çıktı. İsrail’in yeni hükümeti, ülke tarihindeki en sağcı hükümetlerden biri olabilir.