İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, son haftalarda kitlesel protestoları tetikleyen ve Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyonu tarafından planlanan yargı revizyonuna ilişkin açmazı çözmeyi amaçlayan Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un önerdiği uzlaşmayı reddetti.

‘UÇURUM DOKUNMA MESAFESİNDE’

Herzog, televizyonda yayınlanan bir konuşmasında öneriyi açıklayarak "İnsan hayatına yönelik gerçek bir iç savaşın ulaşamayacağımız bir çizgi olduğunu düşünenlerin hiçbir fikri yok. Uçurum dokunma mesafesinde" uyarısında bulundu. 

Uzlaşma çalışmalarıyla ilgili konuşan Netanyahu, "Maalesef cumhurbaşkanının sunduğu şeyler koalisyon temsilcileri tarafından kabul edilmedi, çünkü sunduğu teklif mevcut durumu devam ettiriyor, yargı ve yasama arasında gerekli dengeyi sağlamıyor. Acı gerçek bu" dedi. 

KAPSAMLI DEĞİŞİKLİKLER

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetinin İsrail mahkemelerinde kapsamlı değişiklikler yapma çabası, ülkenin batılı müttefikleri arasında ülke içinde kargaşa ve alarma yol açtı. İlk teklif kabul edilirse, bu, yargıçların seçiminde daha fazla hükümet kontrolü anlamına gelecek ve yüksek mahkemenin yasaları iptal etme yetkisini sınırlayacak.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER