Tepki çeken açıklamasında Bakan Ben-Gvir, "Hukukları çiğneyenlerin terör bayrağı sallaması, terörü kışkırtması ve teşvik etmesi düşünülemez. Terörü destekleyen bayrakların kamusal alanlardan kaldırılması ve İsrail devletine karşı tahriklerin durdurulması için talimat verdim" dedi.

‘BİR TERÖRİSTLE ÖZDEŞLEŞTİRİLEMEZ’

Göreve geldikten kısa bir süre sonra geçen hafta Mescid-i Aksa’yı ziyaret ederek tartışmalara yol açan milliyetçi güvenlik şefi, ifade özgürlüğünün "bir teröristle ve İsrail askerlerine zarar vermek isteyenlerle özdeşleşmeyi kapsamadığını" belirtti.

İsrail yasalarına göre, Filistin bayraklarının dalgalanması yasa dışı değildir, ancak askeri ve kanun uygulayıcı makamlar, kamu düzenini tehdit ettikleri durumlarda bayrakları kaldırma yetkisine sahiptir.

PROTESTOLARDAKİ BAYRAKLAR ‘SABRINI TAŞIRDI’

Hareket, geçtiğimiz akşam Tel Aviv'de düzenlenen hükümet karşıtı bir protestoda Filistin bayraklarının dalgalanmasının ardından geldi. 1983'te bir İsrail askerini kaçırıp öldürmekten suçlu bulunan, İsrail'in en uzun süre hapiste yatan Filistinli tutsağı Kerim Yunus'un serbest bırakılmasının ardından da endişeler arttı. Yunus, İsrail'in kuzeyindeki Ara köyündeki bir kutlama için evine dönerken bir Filistin bayrağı sallamıştı.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER