Anlaşmaya göre, Ben-Gvir'e polis bakanlığı ve güvenlik kabinesinde bir koltuk veriliyor. Ben-Gvir yaptığı açıklamada, "Bu gece tam bir koalisyon anlaşmasına, tamamen sağcı bir hükümet kurmaya doğru büyük bir adım attık" dedi.

ısraıl foto

ENGELLER DEVAM EDİYOR

Likud Partisi ve onun dindar ve aşırı sağcı müttefikleri, İsrail'in 1 Kasım seçimlerinde açık bir zafere imza atarak yaklaşık dört yıllık siyasi istikrarsızlığı sona erdirdi. Ancak koalisyon ortaklarıyla müzakereler uzayıp giderken, hızlı bir şekilde hükümeti kurma çabaları engellerle karşılaştı.

Yeni hükümet, İsrail tarihindeki en sağcı gibi görünürken ve Netanyahu'yu koalisyonu ile Batılı müttefikleri arasında diplomatik bir denge yapmaya zorluyor.

‘BEN ÇOK DEĞİŞTİM’ SÖZLERİ

Ben-Gvir’in, Araplara karşı ırkçı kışkırtma ve terörizmi desteklediği bilinirken, LGBT karşıtı aktivizmden mahkumiyeti bulunuyor. Ancak kendisi, artık tüm Filistinlilerin sınır dışı edilmesini savunmadığını, sadece hain veya terörist olarak gördüğü kişilere karşı olduğunu söylüyor.

İsrail'in 1967’deki savaşta işgal ettiği Batı Şeria'da yaşayan bir yerleşimci olan Ben-Gvir, Filistin devletine karşı çıkıyor.

POLEMİK HABER/DIŞ HABERLER