İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar nedeniyle belirli saatlerde trafiğe çıkma yasağı getirdi. Yerlikaya: "18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir" dedi.

SARI KODLU UYARI

Beklenen kar yağışının başladığı İstanbul için Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı geldi. İstanbul'da fırtınayla birlikte kuvvetli bir kar yağışı bekleniyor. İstanbul Valiliği ve İBB teyakkuza geçti, uyarılar art arda geldi.

İL GENELİNDE ORTA KUVVETTE YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de bu akşam etkisini göstermesi beklenen kar yağışının yağışının il genelinde orta kuvvette olacağı belirtti. Öte yandan MGM'den İstanbul için sarı kodlu kar uyarısı verildi. 

SALI VE ÇARŞAMBA GÜNLERİNE DİKKAT 

İstanbul’da kar yağışının salı ve çarşamba günü kuvvetini artıracağı tahmin ediliyor. Yağışlar perşembe gününden itibaren etkisini yitirecek.

MOTORKURYELER ELEKTRİKLİ SCOOTERLER İÇİN YASAK GELDİ

Son olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla akşam saat 18.00'den sonra motokuryelerin ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu. Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: "Kıymetli hemşehrilerim, 18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR" ifadelerini kullandı.