Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir dahil 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınlarken birçok kentte de şiddetli sağanak, fırtına ve kar yağışının beklendiğini paylaştı. İşte ülke genelindeki hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey iç ve batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz bölgesinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Gümüşhane çevreleri, Bursa'nın yüksekleri ile Ankara ve Sivas'ın kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI

Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

PROF. DR. ŞEN YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELERİ AÇIKLADI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'de bugün batı ve kuzeyinin yağışlı olduğuna dikkat çekti. İç Batı Karadeniz, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Uludağ, Ankara ve Sivas'ın kuzeyi karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını ifade eden Şen açıklamasının devamında, rüzgarın da Marmara ile Kuzey Ege'de kuzeyden, Güney Ege'de ise güneyden kuvvetli eseceğini belirtti.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül de dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugünü işaret ederek şu uyarıyı yapmıştı; İstanbul'da rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzey doğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için meteorolojik uyarı yayınlanmıştır.

H.K.G davasında yeni gelişme: Sanıklar yeniden yargılanacak H.K.G davasında yeni gelişme: Sanıklar yeniden yargılanacak

* Turuncu kodlu uyarı verilen iller

Balıkesir
Çanakkale
Kırklareli

* Sarı kodlu uyarı verilen iller;

Antalya
Aydın
Burdur
Bursa
Edirne
Isparta
İstanbul
İzmir
Kocaeli
Manisa
Muğla
Sakarya
Tekirdağ
Yalova