AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için uyarı yayınladı. Yapılan uyarılarda yarın (15 Aralık 2023 Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağışın etkili olacağı vurgulanarak dikkatli olunması gerektiği kaydedildi. Hava Forum ise İstanbul'da yağışların 38 saat kesintisiz süreceğini açıklamıştı.

Usta gazeteci Fatih Altaylı'dan flaş sözler: Mesele 'Yeni Anayasa' değil, CHP tuzağa düşüyor! Usta gazeteci Fatih Altaylı'dan flaş sözler: Mesele 'Yeni Anayasa' değil, CHP tuzağa düşüyor!

AFAD tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

" 15 Aralık Cuma günü,
Sabah saatlerinden itibaren;

İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale; öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli; Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, ani rüzgar, kısa süreli fırtına, kar yağışı beklenen bölgelerde don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

CUMARTESİ GECESİNE KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise "Marmara ve Kuzey Ege'de Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat" başlıklı uyarı yayımlandı. Uyarıda kuvvetli sağanak yağışın cumartesi gece saatine kadar devam edeceği belirtildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Bu gece saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli, 15.12.2023 Cuma sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale, Cuma öğleden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Kırklareli'nin kuzeyi, Çanakkale'nin güneyi ve Edremit Körfezi'nde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Cumartesi sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevreleri ve Tekirdağ'ın iç kesimleri, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışların Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına ile kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."