Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından Marmara depremi gündeme tekrar gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabında olası İstanbul depremine dair verileri paylaştı. 

Gökce, "Olası bir depremde İstanbul'da hasar görmesi beklenen tahmini bina sayısı 207 bin olduğunu" belirtti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı'nın depreme ilişkin paylaşımları şöyle:

"Olası bir depremde İstanbul'da hasar görmesi beklenen tahmini bina sayısı 207 bin. Bu binaların yüzde 30'u 1980 öncesi, yüzde 40'ı 1980-2000 arası, yüzde 30'u 2000 sonrası inşa edilmiş. Hasar görmesi beklenen her 3 binadan biri 2000 sonrası yapılmış durumda. Proje kapsamında İstanbul genelinde 4 ayrı safhayı tüm paydaşlarımız ile dirsek temasında sürdürdük. 

'RİSKLİ BİNALARIN EN YOĞUN OLDUĞU İLÇELER...'

Vatandaşlarımızın ilgisi ve katılımıyla, Hızlı Tarama ile Bina Tespit, 'İstanbulYenileniyor' programlarını yürüttük. İstanbul genelinde yapı stoğu verileri incelendiğinde, hasar görmesi olası 207 bin binanın yüzde 95'ini oluşturan 196 bin 227 binanın Avrupa yakasında olduğu gözükmektedir. Bu da önemli bir veri. İTÜ ile yaptığımız işbirliği kapsamında riskli binaların en yoğun olduğu 3 ilçenin Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece olduğu gözüküyor. İstanbul'un deprem direncini arttırmak için tüm batı koridoru ve yoğun yapılaşma olan bölgelerde özel bir ilgiye ihtiyaç olduğu görülüyor."