Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık'ta Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde 3 kişinin ölümüne 5 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırı İstanbul’da Taksim'de bulunan Fransa Konsolosluğu önünde protesto edildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Polis, grubun toplanmasını engelledi. 14 kişi gözaltına alındı. Paris'in 10'uncu bölgesindeki Enghien sokağında bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne 23 Aralık Cuma günü silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 3 kişi ölürken 5 kişi de yaralandı. Saldırgan kültür merkezinden çıktıktan sonra Kürtlere ait Awesta isimli bir restorana ve bir berber salonuna saldırmış, şarjör değiştirmeye çalışırken berber salonunda çalışanlar tarafından etkisiz hale getirilmişti. 

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Yakalanan 69 yaşındaki saldırgan William M.'nin geçen sene Paris'te göçmen çadırına saldırı düzenlemesi nedeniyle yargılandığı, kültür merkezine saldırmadan 11 gün önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Hayatını kaybeden üç kişinin Emine Kara, Abdurrahman Kızıl ve Kürt sanatçı Mîr Perwer olduğu belirlenmişti.