İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, İstanbul'da 7.5 şiddetinde bir deprem yaşanması halinde 50 ila 100 milyon ton yıkıntı açığa çıkacağını ifade etti.

Milliyet Gazetesi Gülden Çoktan'ın haberine göre olası bir depremde 90 bin konutun yıkılacağını ileri süren Erdinçler, oluşabilecek enkazlardan çıkacak moloz ve atıkların geri dönüşümü hakkında şu şekilde konuştu:

'50 İLE 100 MİLYON TON YIKINTI ATIĞININ KALDIRILMASI GEREKCEK'

“İstanbul’da olabilecek 7.5 şiddetindeki bir depremde ilk etapta 90 bin konutun yıkılacağını düşünürsek, yaklaşık 50 ile 100 milyon ton yıkıntı atığının kaldırılması gerekecek. Yine bu atıkların bertarafı için ise 30 ile 50 milyon metreküp hacme sahip döküm sahalarına ihtiyaç duyulacak. Olası deprem sonrası İstanbul’da oluşabilecek inşaat ve yıkıntı atıkları, Valilik Afet Koordinasyon Merkezi’yle sağlanacak koordinasyon kapsamında geçici depolama alanlarında gerekli ayrıştırma işlemleri yapıldıktan sonra yine valiliğin belirleyeceği depolama sahalarına veya belediyemize ait depolama sahalarında bertaraf edilecek."