DİSK/Tekstil yönetimi, sendikanın Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i “uyumsuzluk” gerekçesiyle görevden aldı. Görevden alınan Mehmet Türkmen, sendikal anlayışının birçok kesimi rahatsız ettiğini ifade ederken, Türkmen hakkında ortaya birçok farklı iddia da atıldı. 

PATRONLARDAN GİZLİCE PARA ALDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Aleyhteki iddialardan en önemlisi, DİSK/Tekstil Sendikası’nın Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’in, patronlarla gizlice görüşerek el altından para aldığı, ve aldığı paralar karşılığında savunması gereken işçileri ortada bırakması oldu. 

SON DAKİKA! Yargıtay'ın yeni başkanı Ömer Kerkez oldu SON DAKİKA! Yargıtay'ın yeni başkanı Ömer Kerkez oldu

BAKANLIK PARA CEZASI KESTİ

22.03.2024 tarihinde ANKA Haber Ajansı’nda yayımlanan bir haberde, Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’na (BİRTEK-SEN), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından toplam 1 milyon 441 bin 986 TL para cezası kesildiği duyurulmuştu. 

Kararın gerekçesinde, “BİRTEK-SEN’in, üzerinde “sendikal baskı” kurduğu iddia edilen her işçi için, 5 bin 421 TL olmak üzere, toplamda 1 milyon 441 bin 986 TL ceza ödemesi gerekecek.” İfadeleri yer almıştı. 

KENDİNİ SAVUNDU

Konuya ilişkin, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in imzasıyla yazılı açıklama yapılan yazılı açıklamada; “Bakanlığın gönderdiği yazının gerçeği yansıtmadığını belirten Türkmen, “BİRTEK-SEN’in Özak Tekstil işçileri üzerinde sendikal baskı kurduğu, fabrikadaki Öz İplik İş üyelerine BİRTEK-SEN’e geçmeleri ve içeride çalışmaya devam eden işçilere de eyleme katılmaları için baskı yaptığı’ ifadeleri yer alıyor. Yazıda, 29 Kasım 2023 ve 1 Aralık 2023 tarihlerinde fabrikada yapılan incelemeler neticesinde bu sonuca varıldığı ifade ediliyor. Tebliğ edilen metinde yer alan ifadelerde, Özak Tekstil’de 622, yine Özak Tekstil’e ait olan ve aynı adreste bulunan Kübrateks’te 76, toplam 698 Öz İplik İş üyesinin bulunduğu ve bunların 432’sinin Öz İplik İş’ten istifa ettiği yazıyor. Ancak bu durum gerçeği yansıtmıyor. Açtığımız davalar için ilgili mahkemelere sunduğumuz belgelerde de yer aldığı gibi, 2023 yılı Kasım ve Aralık aylarında BİRTEK-SEN’e Özak Tekstil’den toplam 545 üye gelmiştir. Bu üyeliklerin bir kısmı, eylemlerimiz devam ederken, fabrikada çalışmaya devam eden işçilerden oluşmaktadır” denilmişti. 

GÖREVDEN ALINDI 

Tüm bu vahim iddialar hala sıcaklığını korurken, DİSK/Tekstil yönetimi, sendikanın Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i “uyumsuzluk” gerekçesiyle görevden aldı.