Pazar günü Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırının faillerinin emniyetteki fotoğrafları ortaya çıktı.
    
İstanbul Sarıyer'de pazar ayini sırasında Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetmişti. Emniyet'in 12 saat içinde Başakşehir'de düzenlediği operasyonda yakalanan şüphelilerin en net fotoğrafları ortaya çıktı. Emniyet'teki karede Rus uyruklu D.T. (sağda) ve Tacik uyruklu A.K. (solda) yer alıyor.

Sözcü'den Ali Selim Yamanlı'nın haberin göre, Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yakalanan IŞİD’li iki terörist de dahil hücrede yer alan 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

TANINMAMAK İÇİN SAÇ VE SAKALINI KESMİŞ

Tuncer Cihan adlı vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda teröristlerin olay yerine giderken kullandıkları ‘kayıp’ otomobil Beylikdüzü’nde otluk bir alanda ağaç altında terk edilmiş halde bulunmuştu. Beylikdüzü’nden Başakşehir'e dolmuşla kaçtıkları ortaya çıkan teröristlerden Rus uyruklu D.T.’nin tanınmamak için saçını ve sakalını kestiği belirlendi.

BAHÇELİEVLER'DE RESTORANDA GARSON OLARAK ÇALIŞTILAR

Ayrıca IŞİD’li teröristlerin Bahçelievler ilçesinde bir sushi restoranında çalıştıkları anlaşıldı. Teröristlerin maddi giderlerini kayıt dışı çalıştıkları bu iş yerinden aldıkları maaşla karşıladıkları belirtildi.

Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı Peş peşe dört depremin vurduğu Tokat'ta, bilanço açıklandı

ÜZERLERİNDE OLAN KIYAFETLER BULUNDU

Ayrıca teröristlerin saldırıdan sonra kaçarken üzerlerindeki kıyafetleri değiştirdikleri, bu kıyafetlerin evlerinin ve arabalarının yakınında bulunduğu öğrenildi.

OTOMOBİLİN TERK EDİLDİĞİ BEYLİKDÜZÜ'NDE BİR İZ ARANIYOR 

Öte yandan saldırganların kullandığı Polonya plakalı otomobil, akşam saatlerinde Beylikdüzü'nde terk edilmiş olarak bulunmuştu. Polis ekipleri bugün, otomobilin bulduğu alanda yeniden inceleme yaptı.