Taksim İstiklal Caddesi'nde, 13 Kasım saat 16.20'de meydana gelen patlama tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 2'si ağır 81 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren saldırganın Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu öğrenildi. Hain saldırıda görev alan kişinin elindeki güller merak edilmişti. O güllerin sırrı çözüldü. 

TERÖRİSTİN ELİNDEKİ GÜLLERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

Terörist Ahlam Albashır'in olaydan sonra kaçarken elindeki güller merak konusu olmuştu. Albashır'in elindeki güllerin sırrı çözüldü.

Albashır'in patlamanın gerçekleştiği bankta oturduğu sırada gül satan bir kadının yanına yaklaşarak gülleri satmak istemesi sonucunda Albashır'in dikkat çekmemek için gülleri satın aldığı belirlendi.

taksim bombacisi

BİLAL HASSAN'I ARADI

İstiklal bombacısı Ahlam Albashır, Türkiye'ye karı-koca rolü yaparak birlikte girdiği Bilal Hassan'ı aradı. Kadının araması üzerine Bilal Hassan, Albashır'e kendisiyle ilgilenemeyeceğini ve başının çaresine bakmasını söyledi. Ardından Albashır, taksiye binerek önce Esenler'de kaldığı adrese, daha sonra da kendisini il dışına kaçırmak için görevlendirilen Ahmet Jarkas'la buluştu.

istiklal6

JARKAS'IN ANNESİNİN KALDIĞI EVDE YAKALANDI

Ahlam Albashır'ın kaçmasına yardım etmekle görevlendirilen kişi Ahmet Jarkas'ın annesine ait olduğu öğrenildi. Soruşturma sürerken, gözaltındaki Ahlam Albashır'ın kaçmasına yardım etmekle görevlendirilen Ahmet Jarkas ve annesinin de gözaltına alındığı belirtildi. (DHA)