İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamanın ardından esnaf  yaralarını sarmaya çalışıyor.

İstiklal Caddesi’nin iki tarafı Türk bayraklarıyla donatılırken saldırı noktasına ise hayatını kaybedenleri anmak ve karanfil bırakılmasını sağlamak amacıyla platform kuruldu. Sabah saatlerinde insan sayısının azlığının dikkat çektiği İstiklal’de çok sayıda polis belirli noktalarda bekliyordu. Güvenlik güçlerine ait araçlar da meydanın farklı yerlerinde duruyordu. Güvenlik tehdidi henüz geçmiş değildi, çantalarımız arandı. 

saldirinin ardindan istiklal ablukaya alindi

'YÜREĞİM DAYANMADI, BOMBA OLDUĞUNU ANLADIM!

Aynı kuaförde çalışan Demet Gezer ise hâlâ şokun etkisindeydi. Geçmiş olsun dediğimizde yutkunarak cevap verdi: “Müşterim vardı elimde. Bir anda ses geldi. Ben üst kattaydım, ayağımın altına bir şeyler geldi. Müşterimin kolundan tutup arkaya götürdüm. Sonra dışarı çıktık. Sesi duyduğum gibi bunun bomba olduğunu anlamıştım. Yerlerde yaralı insanlar, herkes yatıyor, çocuklar...” dedi. 

Simitçi, Emre Öztürk de İstiklal Caddesi’nde bulunanlardan. Patlamanın gerçekleştiği noktaya yakın bir yerde simit tezgahının başında duruyormuş. Patlama nedeniyle tezgahının camı kırılmış. “Belki de ekmek paramı kazandığım bu simitler korudu beni.” 

teror saldirisinin oldugu yere karanfil birakildi

ŞARAPNEL GİRMİŞ 

Patlamanın gerçekleştiği nokta karanfillerle anma yerine dönüştürülmüştü.  Patlamanın yakınındaki esnaf dükkanlarının aldığı hasara da gün yüzüne çıktı. Bombaya 20 metre kadar mesafede bir kuaför dükkanının camında tenis topu büyüklüğünde bir delik vardı. İçeri giren şarapnel parçası klimayı kırmış, rafları dağıtmıştı. 

saldirinin ardindan istiklal bobbos kaldi

Dükkan sahibi Mehmet Kelleli, Kelleli “Patlama oldu. İnsanlar içeri doğru girmeye çalıştılar. Ne olduğunu anlayana kadar birkaç dakika donduk. O sırada dışarı çıktık. Yaralılara yardım ettik. Bizim de bir yaralımız var” dedi.

beyder baskani ali kalayci

'İSTİKLAL BOMBOŞ SEN GELİR MİSİN'

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Başkanı Aydın Ali Kalaycı, yaşadıkları ekonomik sorunlara da işaret etti. Kalaycı ,“Ne yazık ki bu ilk değil. Terörün etkisini görüyoruz işte. İstiklal bomboş. Sen eğlenmeye gelir misin ya da anne babalar çocuklarını bırakır mı? dedi.