Taksim'in en işlek yerlerinden biri olan İstiklan Caddesi'nde yaşanan  saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti81 kişi de yaralandı.

Saldırıdan kurtulan İtalyan öğrenci Massimo D'Angelo, tanıklığını İngiliz The Mirror gazetesiyle paylaştı. 30 yaşındaki öğrenci, bomba patladığı sırada İstiklal Caddesi'nde yürüyordu.

'KAHVE İÇMEK İÇİN ÇIKTIK...'

İngiltere'deki Loughborough Üniversitesi'nde doktora yapan D'Angelo, muhteşem bir güneşli sonbahar gününün kâbusa döndüğünü ifade etti. Sınıf arkadaşları ve meslektaşlarıyla caddede yürüdüğünü aktaran D'Angelo, müzeye gittiklerini, sonrasında da kahve içmek için Galata'ya gitmek için yola çıktılarını söyledi.

italyan ogrenci dehseti anlatti01

'BARUT OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM'

İstiklal Caddesi'nde oldukları esnada aniden iki patlama sesi duyduklarını ve sesin kesildiğini belirten İtalyan öğrenci, "Sanıyorum ki neler yaşandığını anlamak için birkaç saniye gerekti. Bunun toplu katliam olduğunu düşündüm. Fakat barut olduğunu düşündüğüm bir koku alabiliyordum. Bir şeyler yanıyor gibiydi koku, gerçekten çok tuhaftı, kokuyu hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

'ANIMSAMIYORUM'

Binlerce olmasa da yüzlerce insanın koşarak bağırdığını gördüğünü ifade eden Massimo D'Angelo, "Gerisi bulanık. Sonrasını anımsamıyorum. Denize doğru koşuyordum, çünkü bunun güvenli olacağını düşünüyordum" dedi.

Polemik Haber