Soruşturmayı yürüten savcılar ABD merkezli şirketi, 2017 ile 2021 yılları arasında İtalyan ev sahiplerinin toplamda 3.7 milyar euro'yu bulan kira gelirleri üzerinden alınması gereken yüzde 21 oranındaki vergiyi tahsil etmemekle suçluyor. Milano Mahkemesi savcıları yaptıkları açıklamada, şirketin İrlanda'daki Avrupa merkezini hedef alan soruşturmanın, Airbnb'de yönetici olarak görev yapan üç kişiyi de kapsadığını duyurdu.

Oksijen'in haberine göre, Airbnb ise yaşananlar karşısında "şaşırdıklarını ve hayal kırıklığına uğradıklarını, konuyu çözmek için İtalyan makamlarıyla görüşmeleri sürdürdüklerini" açıkladı.

John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak John Lennon'un 50 yıldır kayıp olan gitarı, açık artırmayla satılacak

DAHA FAZLA BİLGİ İSTENECEK

Airbnb İtalya'daki yasal düzenlemeye Avrupa Birliği Adalet Divanı üzerinden itiraz etmiş, bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Mahkeme geçen yıl üye devletlerin kısa süreli kiralama platformlarının gelir vergisi toplamasının zorunlu tutulabileceğine hükmetmişti. Airbnb'nin yasanın dayandığı "vergi temsilcisi atama şartı"nın AB hukukuna aykırı olduğu iddiası da kabul görmemişti.

Bu arada Türkiye de Airbnb gelirlerini vergilendirmek üzere yasal düzenleme hazırlıyor, konaklama başına vergi ve kiralamalarda kimlik bildirimini zorunlu hale getirecek olan düzenlemenin yıl başında yürürlüğe girmesi planlanıyor.